12.04.20

Зустріч з письменницєю О.Мігель

Ольга Мігель — українська письменниця, що працює в жанрах фантастики, фентезі та містики. Призер конкурсів «Брама» та «Коронація слова».

Біографія

Ольга Мігель зі своїм першим дипломом «Коронації слова» за роман «Сновида»
Народилася 24 жовтня 1988 року у місті Кропивницькому (Кіровограді).
Закінчила з відзнакою Кіровоградський державний педагогічний університет ім. Володимира Винниченка (факультет філології та журналістики) та Українську академію друкарства у м. Львів (факультет економіки та організації книжкової справи) за спеціальністю — видавнича справа та редагування.
Ольга Василівна пише у жанрі фантастики, фентезі, містики та горор.
Писати почала рано — у 7 років написала книжечку про пригоди і дружбу дівчинки та рептилії-прибульця. Опісля продовжила писати в зошитах різні історії, доповнюючи їх власними ілюстраціями. Поставила собі за мету стати професійним письменником, хоча ніхто серйозно її планів не сприймав.
З 2007 до 2015 року, паралельно з написанням творів, займалась косплеєм (костюмована гра, хобі, яке має на меті відтворення костюмів персонажів аніме, відеоігор, фільмів тощо заради відіграшу образу персонажа під час виступів на спеціальних фестивалях та постановочних фотосесіях), шила костюми на замовлення. Але бажання писати перемогло.
Співпрацювала з медіагрупою «Весь Кіровоград», писала статті для сайту «Весь Кіровоград» та вела рубрику «Архіваріус» в журналі «Ланруж», водночас збираючи матеріал для роману «Мисливці за міськими легендами». Майже рік працювала дизайнером-верстальником та кореспондентом газети «Спорт-рев'ю» як співробітник фірми «АнтуражА».
У 2007 році у видавництві «Імекс-ЛТД» вийшов друком малим накладом роман О.Мігель «Рита і Талісман зоряної кішки» (пригодницьке міське фентезі для дівчаток 10-12 років), який став романом-прототипом для «Чародійки з синдромом ненормальності».
Ольга Мігель друкується у літературно-художньому Дніпро (журнал). Оповідання «Тінь» та «Кат» були надруковані у 2013 році, романи «Сірі метелики» (частково), повість «Грішні пророки» — у 2016 році, та інші.
2016 року в американській газеті української діаспори «Час і Події» було опубліковано роман «Сновида», 2018 року - роман "Сірі метелики"
У 2015 році в видавництві «Імекс-ЛТД» вийшов містичний роман «Сновида». Ольга Мігель власними силами підготувала оригінальний проект видання роману, розробивши авторське художнє оформлення.
Оповідання Ольга Мігель входили в ТОП конкурсу фентезійних історій "Брама-2017", "Брама-2018".
Оповідання "Фальшивка на арені" отримало спецвідзнаку "Краще магічне фентезі" від голови журі "Брама-2018", Мирослава Кошика.
Ольга Мігель — багаторазовий призер Міжнародного літературного конкурсу Коронація слова
2015 рік — у номінації «романи»: спеціальна відзнака від Київського національного університету імені Тараса Шевченка за роман «Сновида».
2016 рік — у номінації «твори для дітей»: вибір дитячого журі серед прозових творів для старшого шкільного віку та юнацтва за роман «Резонанс! Чародійка з синдромом ненормальності».
2017 рік — у номінації «романи»: спеціальна відзнака за роман «Код кАРі.ни»
2019 рік - у номінації «романи»: спеціальна відзнака "Вибір видавця" за роман "Мисливці за міськими легендами"

Урок "Театр та ми"


Мета:
Ознайомити дітей з театром як видом мистецтва, атрибутами, пов’язаними з театром.
Розвивати творчі здібності та емоційну чутливість.
Збагатити активне мовлення учнів новими словами.
Розвивати уміння розпізнавати та співвідносити цифру з її зображенням на квитку, афіші, циферблаті годинника тощо.
Творчо опрацювати та інсценізувати казку.
Створити невеликі тексти-повідомлення з уживанням ввічливих слів, кличного відмінка, емотиконів: запрошення, квитки, афіша, оголошення.
 Сприяти дотриманню правил поведінки на вулиці, у театрі.

Урок"Улюблені казки"


Казки. З давніх-давен, наші предки передавали нам свій життєвий досвід, розказували історичні події, вчили високим моральним цінностям, розказуючи казки. Нажаль, в наші дні, з винаходами телебачення та інтернету, ця передача інформації стала не такою популярною. Але все одно, багато людей читають книжки з казками своїм дітям. Адже саме казка дарує малечі тепло, увагу, допомагає проявити та виразити батьківську любов. Чарівні історії вчать взаємопідримці, протистоянню злу, розказують людині, що в житті може зустрітися багато труднощів, але добро та терпіння завжди їх переможе.

Урок до Дня толерантності


Мета: ввести та закріпити значення терміна «толерантність», поглибити розуміння його значення; показати, що, незважаючи на те, що всі учні різні, у класіможе бути сприятлива атмосфера; формувати навички толерантного спілкування.

Зустріч з Е.Амчиславським

Биография


Амчиславский Эдуард Борисович (пcевдонимы: Марк Аринов, Алекс(андр) Зоев, Алекс Инов, А.Славский) – писатель, публицист, журналист. Родился 26 мая 1958 года в Одессе, на Украине.
Окончил Одесский электротехнический институт связи имени А.С.Попова (инженер автоматической электросвязи, 1981).
Окончил Международный университет природы, общества и человека «Дубна» (магистр социальной работы, 2003).
Автор книг о Леониде Утесове и об Одессе и одесситах (в соавторстве со своим отцом Борисом Самойловичем Амчиславским).
Основатель, издатель, соредактор «Одесской еврейской газеты» (1996 - 2006). Зав. отделом информации (1996 - 1997), собственный корреспондент в США (с 1997 - по настоящее время) всеукраинского еженедельника «Теленеделя».
Главный редактор журнала «Соотечественники в Америке» (с 2009 года - по настоящее время).
Член Союза журналистов Украины и Союза театральных деятелей Украины (1991).
Член Союза писателей Северной Америки (2003).
Член Союза писателей XXI века (2015).
С 1997 года живет в США, в Нью-Йорке.

Дополнительная справка.

Ответственный секретарь Фонда «Музей-квартира Л.О.Утёсова в Одессе» (1990-1997), секретарь Инициативной группы по созданию музея-квартиры Л.О.Утёсова в Одессе (1984-1990), хранитель фондов музея (до отъезда в США, 1997 г.).
Член бюро Секции книги Одесского дома ученых (1982-1996), председатель клуба книголюбов «Гренада» (для старшеклассников).
Собрание книг «Все об Утёсове», «Все о Михаиле Светлове» и др.
Участник выставок в одесских музеях.
Соавтор книг «Я родился в Одессе...» (три книги в четырех томах); «Одесский консул в столице», фотоальбома «100 фотографий Леонида Утесова» и др.
Участник семинаров еврейских журналистов (1992, 1993, Голицыно) и Шестой Международной конференции еврейских средств массовой информации (1996, Иерусалим).
Член Совета Еврейского Конгресса Украины (1992).
Член Всемирного Клуба Одесситов (1995).
«Одессит года - 2002» в номинации «Журналист» (решение Фонда «Возрождение», Одесское землячество Сан-Франциско).
Дипломант Международного конкурса «Мировая культура и искусство» (ЮНЕСКО-ЮНИСЕФ) 2012 года. Дипломом Первой степени.
Лауреат Международного конкурса имени Де Ришелье, 2013 год. Диплом «Алмазный Дюк» в номинации «Авторская книга».
Лауреат Международного конкурса имени Де Ришелье, 2013 год. Диплом «Бриллиантовый Дюк» в номинации «Общественно-культурологическая, благотворительная деятельность».
Лауреат Международного конкурса имени Де Ришелье, 2014 год. Диплом «Бриллиантовый Дюк» в номинации «Авторская книга».
Лауреат Международного конкурса имени Де Ришелье, 2014 год. Диплом «Бриллиантовый Дюк» в номинации «Общественно-культурологическая, благотворительная деятельность».
Доктор философии в области психологии.
Доктор философии в области искусства.
Профессор в области мировой культуры и искусства МУФО.

Урок "Моя країна- Україна"

Мета:  розширити знання учнів про Україну, її державні та народні символи, про столицю України, її архітектурні пам’ятки. Розвивати увагу, пам’ять, мислення. Виховувати патріотів рідної країни.

Урок "Фантастичні книги"

Фантаастика — жанр художніх творів, в якому за допомогою додавання вигаданих, уявних елементів створюється світ, відмінний від сьогоденного, реального. Основною ознакою фантастики є наявність у творі фантастичного допущення — фактора, який невідомий або неможливий в реальному світі.РОповідь про жанр літератури та улюблених героїв фантастичних книг.

Урок "Структура книги"

Функціональність сучасної книги визначається її структурою, яка розуміється як ціле, що складається з пов'язаних між собою елементів.Веселе супроводження різними відами печатної продукції робить цей урок казковим.

Урок "Пригоди книжкового черв"ячка"

Звідки з'явився термін «книжковий черв'як»? У народі так називали всіх комах, які завдавали непоправної шкоди сторінкам і корінцям книг. Книжкові черви, як спецагенти в бойовиках, всюдисущі. Вони мешкали майже в кожній бібліотеці.

Урок-кросворд "Місце зустричі-бібліотека"

Слово «кросворд» походить з англійської мови (cross-word) – задача-гра, в якій фігури з перехресними рядами клітин потрібно заповнити літерами, щоб по горизонталі і вертикалі виходив ряд певних слів . Кросворди можна використовувати в навчальному процесі для запам’ятовування термінів і визначень, самостійної роботи учнів, як своєрідний метод (прийом) тематичного або підсумкового контролю знань учнів в ігровій форми.

Новоричні майстер-класи


Новий рік та Різдво – казкові свята, що неможливі без красуні-ялинки та прикрас на ній – гарних, різнокольорових ялинкових іграшок! Як просто зробити свято і наповнити життя маленькими радощами? Як з легкістю створити казку для своїх дітей і розкрити магію Різдва та Нового року? Адже ми всі в очікуванні чудес у новорічну та різдвяну ніч





Виступ на семінарі для шкільних бібліотекарів

Семінар є самостійною формою проведення занять у ВНЗ і також частково використовується в школах і середніх спеціальних навчальних закладах. Теми семінарів можуть стосуватися освітніх, виховних та суспільних питань. Для того щоб відчувати себе компетентним і впевненим у своєму професійному рівні педагогом, Вам необхідно вміти писати плани-конспекти семінарів та проводити їх.
Якщо Вам належить виступати перед публікою в обов'язковому порядку (кожному студенту задали доповідь, яку слід захистити на семінарі), то це одна розмова. Якщо ж Вас вибрали виступати в якості представника від Вашої групи або цілого факультету на вузівську або міжвузівську конференцію, то тоді на Вас покладається підвищена відповідальність, тому по Вам будуть судити про всіх представників групи, яку Ви представляєте (факультет, університет).
Як Ви вже, напевно, зрозуміли виступ на семінарі - це справа відповідальна. Якщо Ви провалитеся, виступаючи на відповідальному семінарі, по типу того, про який ми писали трохи вище, то Ви не стільки зганьбитеся самі, скільки опустите престиж свого місця навчання. Вас за це, звичайно, не попросять з інституту (як ніяк, студент для того і вчиться в університеті, щоб часом допускати помилки), проте поганий виступ негативно позначиться на Вашому подальшому просуванні всередині університету. Вас стануть рідше запрошувати на різного роду заходи, семінари, конференції, що не дуже добре позначиться на Вашій самооцінці.
Ну що, налякали? :) Проте ми не ставили перед собою мету залякати Вас можливим провалом Вашого виступу на семінарі. Ми тільки хотіли змусити Вас ставиться до публічних виступів з усією відповідальністю, щоб виключити елемент розхлябаності, який зараз, на жаль, дуже сильно поширений серед студентства.

Насправді для того щоб успішно виступити на семінарі важливо врахувати кілька аспектів. Найголовнішим з них є попередня підготовка. Підготовка - це майже 100% Вашого успіху на виступі. Хочете, вірте, хочете, ні, але всі великі оратори і просто відомі діячі (політики, бізнесмени) годинами відточували і відточують свої промови виступів перед дзеркалом або ще чим-небудь (або ким-небудь) для того щоб їх виступ пройшов на ура.

11.04.20

Майстер-клас "Листівка для мами"

Мета: передача особистого досвіду створення тематичних дизайнерських листівок

Майстер-клас з виговлення свічи


Майстер-клас із виготовлення свічок
Ні для кого не секрет, що воскова свічка вважається символом тепла, добра та благополуччя в усьому світі. Вона дарує приємний аромат, зігріває, додає сил, запалює радість у душі та несе позитив до оселі.
Також, свічка – це прадавній носій світла. І, якщо ми хочемо побажати комусь світла, тепла та родинного затишку, можливо, воскова свічка є чудовим подарунком.
А найкращим подарунком буде свічка, зроблена власноруч! Виготовляючи воскову свічку своїми руками, ми даруємо разом із нею трішечки тепла та світла власного серця.











Зустріч з дитячим письменником,одеситом С.Бакуменко




"День іменинника " в бібліотеці












Традиції святкування дня народження
А чи знаєте ви, чому на день народження іменинників тягають за вуха, для чого потрібно загадувати бажання, задувати свічки на святковому торті, співати пісні й дарувати подарунки?
Почнемо із походження свята, яке ми називаємо днем народження. Виявляється, що ще в Давньому Єгипті існувала традиція святкування, однак таке дійство могли дозволити собі лише фараони й царі. Зате день народження вони робили з розмахом! Окрім всіляких напоїв і наїдків, видатні люди Єгипту запрошували на свято слуг і рабів, а також проявляли неабияку милість - випускали в цей день ув’язнених.
Вражають своїм умінням святкувати греки. Право на день народження у Греції мав лише глава сім’ї – чоловік, батько, а жінки з дітьми залишалися осторонь. Ну, повний патріархат!
Християни, на відміну від єгиптян і греків, взагалі не святкували днів народжень. Вважалося, що світ – місце для скорботи й печалі, тому радісною новиною є не народження, а позбавлення від гріхів. Згодом таке бачення набуло м’якшого втілення, і, починаючи з XII століття, дні народження, як чоловіків, так жінок і дітей, почали святкуватися.
Винахідниками дитячих днів народжень стали німці. У них існувала традиція, за якою потрібно було розбудити на світанку дитину й подарувати пиріг. Свічок мало бути стільки, скільки років виповнилося. Пиріг не різали одразу, а чекали, доки малюк загадає бажання й задує усі свічки. Бажання обов’язково здійсниться, якщо про нього нікому не казати.
Тягати за вуха, як виявилося, - це стародавній звичай. Наші предки думали, що такі «вправи» допоможуть відігнати злого духа. В Англії іменинника беруть за руки-ноги і підкидають стільки разів, скільки виповнилося винуватцю свята, та ще й додають рік на щастя. В Ізраїлі, той, у кого день народження, може відчути себе королем чи королевою. Спитаєте, чому? Вся справа в тому, що іменинника піднімають угору разом зі стільцем. Дотепні канадці мастять кінчик носа маслом, щоб невдачі хапали за слизький ніс і тікали.
А за славнозвісний гімн дня народження «Happy birthday to you» нам слід дякувати сестрам-вчителькам із Кентуккі. Адже вони у 1893 році склали пісню, якою вітали іменинників із днем народження. На сьогодні, як свідчить Книга рекордів Гіннеса, - це найпопулярніша пісня у світі!
Африканські країни багаті на свої ритуали. Так, діти, які досягнули певного віку, щоб потрапити у плем’я, мусять пройти випробування. До того ж, африканці вельми скупі на дні народження. Для прикладу, члени одного з африканського племені святкують власний день не частіше, ніж раз на вісім років!
Українці теж не стояли осторонь, коли всі інші народи дружно складали звичаї до дня народження. Тому, завдячуючи нам, з’явилася традиція дарувати торти. У давнину українці випікали короваї, але до нас цей обряд прийшов трохи «осучасненим». Замість короваю в наші часи печуть смачні тортики.
Отож, тепер ви точно знатимете, що означають ті чи інші традиції, і не будете ображатися, коли вас тягатимуть за вуха. І нікому-нікому не розкажете про те, що загадали, задуваючи свічки на тортику.

"Про толерантність " бесіда




                                                           
Толерантність – це повага права іншого бути таким, яким він є
  • Головне - Людина, а не її інвалідність
  • Розмовляючи з людиною з інвалідністю, звертайтесь безпосередньо до неї, а не до супроводжуючої її особи або перекладача жестової мови, який присутній при розмові
  • Коли Ви знайомитесь з людиною з інвалідністю, і хочете привітати її потиском руки, зробіть це невимушено. Якщо це людина з порушенням зору, слуху протягніть руку для привітання перші та назвіть своє ім`я
  • Коли Ви хочете запропонувати свою допомогу, запитайте спочатку чи вона потрібна
  • Не проявляйте поблажливість до людини (дитини) з інвалідністю на візку, не кладіть йому руку на голову, на плече, не звертайтесь зменшуваними іменами
  • Візок, крісло –це частина недоторканого простору людини. Спиратися на інвалідний візок теж саме що і спиратися на саму людину
  • Розмовляючи з людиною, яка пересувається на візку, намагайтесь розташуватися так, щоб її та Ваші очі були на одному рівні, тоді Вам буде простіше вести розмову
  • Розмовляючи з людиною, яка має труднощі в спілкуванні, слухайте її уважно. Майте терпіння її вислухати, чекайте доки людина закінчить фразу. Не виправляйте її та не намагайтесь пояснити щось замість неї. Якщо це потрібно, ставте короткі запитання, які потребують коротких відповідей
  • Розмовляючи з людиною з порушенням зору, обов`язково назвіть себе і тих людей, які прийшли з Вами. Якщо Ваша розмова проходить в групі, не забувайте пояснити до кого Ви на даний час звертаєтесь. Озвучуйте все, що ви пишете на дошці або показуєте на екрані
  • Щоб звернути на себе увагу людини зпорушенням слуху помахайте рукою, або доторкніться до неї. Говорячи з нею, дивіться їй у прямо у вічі і говоріть чітко. Деякі люди читають по губам. Намагайтесь стояти так, щоб Вас та Ваші уста було добре видно та щоб Вам нічого не заважало (чашка з кавою, їжа, папка і т.п)
  • Не забороняйте дитині задавати питання про людину з інвалідністю. Відкрите спілкування допомагає змінити ставлення до людей з інвалідністю та ліквідувати непорозуміння

Обмін досвідом в бібліотеці гімназії №9

Обмін досвідом — це завжди взаємозбагачення.

Урок "Ми- підприємці"

Мета: ознайомити учнів із історією виникнення понять «підприємець», «підприємництво», «підприємницька діяльність»; учити бачити свої реальні перспективи й можливості, відповідати за своє майбутнє; розвивати вміння логічно та нестандартно мислити, виділяти головне та робити висновки; виховувати зацікавленість у вивченні основ підприємницької діяльності, самосвідомість і громадську гідність.

Новий рік в бібліотеці

Серед барвистого розмаїття свят найулюбленішими є рідвяно-новорічні. Їх можна вважати справжньою окрасою у вінку свят народу України. Тож і наша бібліотека причепурилася, даруючи своїм читачам позитивно-оптимістичний настрій, щоб протягом свят читачі в бібліотеці отримували святковий настрій  та їм було приємно відвідувати бібліотеку. Новий рік – це час здійснення мрій і сподівань.  Настала пора для найтепліших слів, найсвітліших побажань і, звісно, для найяскравіших мрій.