12.04.20

Зустріч з письменницєю О.Мігель

Ольга Мігель — українська письменниця, що працює в жанрах фантастики, фентезі та містики. Призер конкурсів «Брама» та «Коронація слова».

Біографія

Ольга Мігель зі своїм першим дипломом «Коронації слова» за роман «Сновида»
Народилася 24 жовтня 1988 року у місті Кропивницькому (Кіровограді).
Закінчила з відзнакою Кіровоградський державний педагогічний університет ім. Володимира Винниченка (факультет філології та журналістики) та Українську академію друкарства у м. Львів (факультет економіки та організації книжкової справи) за спеціальністю — видавнича справа та редагування.
Ольга Василівна пише у жанрі фантастики, фентезі, містики та горор.
Писати почала рано — у 7 років написала книжечку про пригоди і дружбу дівчинки та рептилії-прибульця. Опісля продовжила писати в зошитах різні історії, доповнюючи їх власними ілюстраціями. Поставила собі за мету стати професійним письменником, хоча ніхто серйозно її планів не сприймав.
З 2007 до 2015 року, паралельно з написанням творів, займалась косплеєм (костюмована гра, хобі, яке має на меті відтворення костюмів персонажів аніме, відеоігор, фільмів тощо заради відіграшу образу персонажа під час виступів на спеціальних фестивалях та постановочних фотосесіях), шила костюми на замовлення. Але бажання писати перемогло.
Співпрацювала з медіагрупою «Весь Кіровоград», писала статті для сайту «Весь Кіровоград» та вела рубрику «Архіваріус» в журналі «Ланруж», водночас збираючи матеріал для роману «Мисливці за міськими легендами». Майже рік працювала дизайнером-верстальником та кореспондентом газети «Спорт-рев'ю» як співробітник фірми «АнтуражА».
У 2007 році у видавництві «Імекс-ЛТД» вийшов друком малим накладом роман О.Мігель «Рита і Талісман зоряної кішки» (пригодницьке міське фентезі для дівчаток 10-12 років), який став романом-прототипом для «Чародійки з синдромом ненормальності».
Ольга Мігель друкується у літературно-художньому Дніпро (журнал). Оповідання «Тінь» та «Кат» були надруковані у 2013 році, романи «Сірі метелики» (частково), повість «Грішні пророки» — у 2016 році, та інші.
2016 року в американській газеті української діаспори «Час і Події» було опубліковано роман «Сновида», 2018 року - роман "Сірі метелики"
У 2015 році в видавництві «Імекс-ЛТД» вийшов містичний роман «Сновида». Ольга Мігель власними силами підготувала оригінальний проект видання роману, розробивши авторське художнє оформлення.
Оповідання Ольга Мігель входили в ТОП конкурсу фентезійних історій "Брама-2017", "Брама-2018".
Оповідання "Фальшивка на арені" отримало спецвідзнаку "Краще магічне фентезі" від голови журі "Брама-2018", Мирослава Кошика.
Ольга Мігель — багаторазовий призер Міжнародного літературного конкурсу Коронація слова
2015 рік — у номінації «романи»: спеціальна відзнака від Київського національного університету імені Тараса Шевченка за роман «Сновида».
2016 рік — у номінації «твори для дітей»: вибір дитячого журі серед прозових творів для старшого шкільного віку та юнацтва за роман «Резонанс! Чародійка з синдромом ненормальності».
2017 рік — у номінації «романи»: спеціальна відзнака за роман «Код кАРі.ни»
2019 рік - у номінації «романи»: спеціальна відзнака "Вибір видавця" за роман "Мисливці за міськими легендами"