06.06.21

Пасхальний майстер-клас

Наближається велике християнське свято – Великдень. Наша культура багата на традиції та обряди, особливо в світле свято Воскресіння Христового. З ним пов’язані звичаї та обряди, які передаються з покоління до покоління з діда-прадіда. Одним із символів цього свята є писанка.

 

05.06.21

Зустрич з письменницєю



До наших  учнів 1-го та 2-х класів сьогодні приходила дуже цікава особа-дитяча письменниця Євгенія Завалій. Презентація її нової книги «Місія «Порятунок»: ведмеді» пройшла на самому високому рівні! В захваті і вчителя,і діти,і батьки. Дякуємо і сподіваємося на нові зустричи. А наш друг, представник видавництва «Старого Лева» Марина Старощук подарувала свої сувеніри ручної роботи найкращим учасникам цих заходів. Чудово, що в нас  є такі друзі і таки читачі



 Євгенія Завалій (1983, Чорноморськ) – волонтерка, активістка, популяризаторка сучасної української літератури. Мешкає в Одесі. Здобула ступінь магістра в галузі політології. Бере участь у громадських ініціативах, пов’язаних з екопроєктами. Засновниця проєкту «Екземпляри», що спрямований на ознайомлення з українськими книжками: учасники пишуть про книжки в однойменному блозі, організовують зустрічі зі школярами і дорослими, дарують книжки до бібліотек.
Упродовж кількох років Євгенія Завалій була волонтеркою АТО і військового шпиталю.
У 2020 році вийшла дебютна повість для дітей і підлітків «Це всі ми».

День землі

 22 квітня 1970 року у США, в Нью-Йорку, студенти, школярі та їхні вчителі вперше організували національний День Землі, запропонувавши зазирнути вглиб екологічних проблем і разом пошукати їх вирішення. З 1990 року цей день проголошено міжнародним, а в Україні він відзначається з 1992 року. У цей день кожен мешканець планети може зробити свій маленький внесок у справу захисту навколишнього середовища: очистити від сміття прилеглі території, висадити хоча б одне дерево, відмовитися хоча б на один день від використання автомобіля тощо. День Землі щорічно відзначається в 147 країнах

 О! Скільки треба мати слів в запасі,

Щоб описати всю красу землі

У фарбах, формах, пахощах і часі...

Її річки і джерельця малі,

Її простори й небеса чарівні,

Лісів казкових музику дзвінку,

Степи квітучі, дужі гори дивні,

Одвічну мудрість і любов палку.

Багато слів... А більше ще любові,

Щоб дивуватися у сні і наяву…

Надія Красоткіна

Всесвітній день охорони праці

Всесвітній день охорони праці відзначається 28 квітня. Це свято започаткувала Міжнародна організація праці (МОП), яка вирішила розширити масштаби своєї діяльності з просування ідеї охорони праці в сучасному суспільстві. Одним з головних аспектів цієї роботи є розробка заходів щодо зниження рівня смертності на виробництві.

Святкування дня охорони праці вперше відбувалося в 2003 році, але ще в 1989 році американські і канадські робочі відзначали День пам'яті на честь загиблих на робочому місці. Після цього подібні заходи організовувалися по всьому світу.

З часом цей день об'єднав усіх, хто прагне зробити роботу людини більш безпечною для її здоров'я та життя. В офіційних заходах, присвячених цьому святу, зазвичай беруть участь керівники великих компаній, промислових гігантів, громадських організацій і т.д.



Видавництво «Старого Лева»

«Видавництво Старого Лева» — українське видавництво для всієї родини, що випускає твори художньої літератури, поезію, освітні й науково-пізнавальні книжки для дітей, мотиваційну й бізнес-літературу, кулінарні й альбомні видання, що вирізняються якістю друку й упізнаваним стилем 
Представник видавництва Марина Старощук провела серію презентацій нових книг учням нашої школи.


 

До дня музеєв


18 травня музейні працівники всього світу відзначають своє професійне свято-Міжнародний день музеїв📚📚📚.Знайомство  з книгами про музєї учнів 7-го класу.


 Музеї зберігають історію народу, його культуру і пам'ять. У цьому місці можна дізнатися відповіді на багато важливих питань і зрозуміти, чим жили люди в минулих століттях. 

 

Створюємо свої книги



 Читаємо книги та створюємо свої на бібліотечному майстер-класі « Моя найкраща книга» в 3-му класі. 


До дня космонавтики

12 квітня відзначається День працівників ракетно-космічної галузі України та Міжнародний день авіації і космонавтики 


Цікаві факти про космос, як правило, привертають до себе масу читачів у всьому світі. Таємниці і загадки Всесвіту не можуть не хвилювати нашу уяву. Що ж ховається там, високо-високо в небі? Чи є життя на інших планетах? Як багато часу потрібно, щоб дістатися до сусідньої галактики? Погодьтеся, відповіді на ці питання хочеться отримати всім, незалежно від віку, статі чи, скажімо, соціального статусу. Відповісти на ці та інші питання користувачам шкільної  бібліотеки допоможе книжково-ілюстративна виставка-подорож «Шлях у космос», презентація якої відбулася у Всесвітній день авіації та космонавтики 12 квітня. Матеріали, представлені на виставці розповідають про найцікавіші факти про космос і космонавтів. Знайомлячись з книгами, маленькі читачі дізнаються багато нового про те, про що раніше і не здогадувалися.




 

Дистанційні зустричі з читачами