25.12.20

Новий рік в бібліотеці

Під час новорічно-різдвяних свят шкільна бібліотека була місцем, де панувала творча та по-новорічному казкова атмосфера. 

У класах початкової школи пройшли бібліотечні майстер-класи: «Зимове рукоділля» та «Новорічні фантазії».Маленькі майстри створили чудові кульки-прикраси для новорічної ялинки, освоївши техніки декупажу та оріґамі. 

З  нетерпінням, надіями та сподіваннями чекали  на новорічно-різдвяні свята і вчителі і діти.  Адже це, мабуть самий казковий час в кожного.


В бібліотеці бла створена велика фото зона для створення казкових фото .

 Під час свята лунали новорічні привітання, щедрівки так колядки. До уваги користувачів була представлена ілюстративна – книжкова виставка з елементами інсталяції.

Кожного дня святкового тижня бібліотеку наповнювали дитячи голоси та посмішки.

 Протягом свят читачі в бібліотеці отримували святковий настрій  та їм було приємно відвідувати бібліотеку.казкова Снігуронька -завідувач бібліотеки підготувала веселі вікторини, конкурси і танці. Новий рік – це час здійснення мрій і сподівань.  Настала пора для найтепліших слів, найсвітліших побажань і, звісно, для найяскравіших мрій.





 Учні початкової школи дізнались прр  те, як святкували Новий рік наші пращури та про давні звичаї та традиції  зимових свят розповідається в запропонованих книгах: Олекса Воропай "Звичаї нашого народу", "Традиції і свята українського народу", "Українці: Свята. Традиції. Звичаї", "Українська минувшина: Ілюстрований етнографічний довідник", В. Скуратівський «Дідух. Свята українського народу», В. Скуратівський «Український рік: Розповіді», «Дванадцять місяців: народний календар» , Скуратівський В. «Місяцелік : Український народний календар» та інших.

Бібліотекар розповіла про колоритну календарну обрядовість нашого народу: окрім новорічних свят згадали й інші традиційні свята, що увійшли в побут українців.



Немає коментарів:

Дописати коментар