31.10.20

Презентація книги про короновірус

 
Пояснити ситуацію та заспокоїти дітлахів покликана книжка, що на початку квітня вийшла у британському видавництві Nosy Crow.Учні другого класу дізнались про неї на бібліотечному заході "Поборимо короновірус!"  
                         

 Пандемія коронавірусу — серйозне випробування для всього світу. І однією з найбільш вразливих частин населення у цій ситуації є діти. Вони стали заручниками незвичної й незрозумілої для них ситуації.



Як захиститись від короновірусної інфекції, як правильно мити руки та навіть стали вірусологами, які знайшли різні види віруса на брудних руках та вилепили їх з пластелину.












А допомогала розбиратись з цім вірусом дуже цікава книга"Короновірус". Простою мовою вона відповідає на запитання, які цікавлять дітей віком від 5 до 9 років: «Що таке коронавірус? Як він передається? Що станеться, якщо його підхопити? Чи є ліки від коронавірусу? Чому деякі заклади, в які ми зазвичай ходимо, закриті?»

Видавці Nosy Crow запросили до створення книжки всесвітньо відомого ілюстратора Акселя Шеффлера, який охоче доєднався і проілюстрував безкоштовне інформаційне видання, яке пояснює дітям, що таке коронавірус у найкоротший термін. Консультантом став фахівець Лондонського інституту гігієни та тропічної медицини професор Ґрехем Медлі. Попри велике навантаження, він переглянув книгу, і його пропозиції, разом із рекомендаціями від очільників молодших навчальних закладів та дитячого психолога, були включені до остаточної версії книги.

Автори книги сподіваються, що вона надасть психологічну та інформаційну підтримку дітям та їхнім батькам і допоможе відповісти на складні запитання у важкі часи.

Видавництво «АРТБУКС», що раніше  видало серію книжок для дошкільнят з ілюстраціями Акселя Шеффлера, підготувало також видання «Коронавірус. Книга для дітей» українською мовою із просвітницькою метою.


Завантажити свою цифрову книжку можна тут (або читати онлайн на сайті).

Немає коментарів:

Дописати коментар