14.02.22

Всесвітній день радіо

 Всесвітній День радіо, що відзначається з ініціативи міжнародної організації ЮНЕСКО щорічно 13-го лютого, не єдине свято, день, присвячений цьому чудовому і яскравому винаходу, але від цього не менш бажаний і затребуваний в самому широкому сенсі цього слова. Важливість і значення радіо як засобу, для зміцнення і розвитку міжнародного співробітництва, активного сприяння щодо вільного доступу до інформації, особливо в епоху цифрових технологій – найактуальніша тема для всього суспільства.
Радіо є засіб комунікації з найширшою аудиторією в світі. Воно є загальновизнаним способом зв’язку, що володіє великими можливостями і вимагає малих витрат. Радіо дозволяє сягнути найбільш віддалених громад і найбільш вразливих груп населення: безграмотних людей та інвалідів, найбідніше населення, жінок і молодь, даючи їм можливість взяти участь в громадських дискусіях незалежно від рівня освіти. Більш того, радіо грає визначну роль в надзвичайних ситуаціях, полегшуючи надання допомоги при стихійних лихах.
Нині радіо використовують для різноманітних потреб. Бригади «швидкої допомоги», поліцейських, пожежних машин і таксисти користуються двоканальним радіозв’язком. Мобільні телефони теж мають радіозв’язок із головною телефонною станцією. На кораблях і літаках радіо необхідне для зв’язку та навігації. Зрештою, телебачення використовує радіохвилі для передавання зображення і звуку.

До Всесвітнього дня радіо в шкільній бібліотеці  підготовлено  книжкову виставку. 
До уваги користувачів пропонується різноманітна література даної тематики.
На виставці представлено матеріали та книги з фондів бібліотеки.

(Використані матеріали з сайту https://nlu.org.ua/vustavki.php?id=792)
Саме про це й розповідає наша інформаційна виставка.

Немає коментарів:

Дописати коментар